Gekarameliseerde walnoten
Equipment
Ingrediënten
- 200 g walnoten gepeld
- 100 g suiker
- frituurolie
Instructies
Voorbereiden
- In pan water aan de kook brengen en hierin walnoten 10 minuten zachtjes laten koken.
- Noten laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
- Noten over schaal verdelen.
- Suiker erover strooien en walnoten er goed door wentelen.
- Noten minimaal 2 uur laten staan.
Bereiden
- In frituurpan olie verwarmen tot 180 C.
- Walnoten in 4-5 porties ca. 2 minuten frituren tot ze goudbruin zijn.
- Noten op keukenpapier laten uitlekken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Warm of koud serveren.
Noten maximaal 2 weken in afgesloten pot bewaren.
Lekker als snack of garnering.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 8 g | Vet: 40 g