Gekruide bananentaart
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 400 gram bloem
- 4 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 250 gram boter
- ½ theelepel bakpoeder
- 2 theelepel kaneel
- 3 theelepel gemberpoeder
- 1½ theelepel nootmuskaat
- 6 stevige bananen
- 200 gram suiker
- 4 grote eieren
- 100 gram walnoten (fijngehakte)
- 100 gram oranjesnippers
- 100 gram rozijnen
Bereidingswijze:
- Vermeng de bloem, de 4 theelepels bakpoeder en het zout.
- Roer de boter (bijv. met de mixer) tot room en vermeng dit, goed roerende met de theelepel bakpoeder, de kaneel, de gemberpoeder, de nootmuskaat, de suiker en een voor een de eieren.
- Daarna wordt hieraan het bloem-mengsel toegevoegd.
- Wrijf nu de bananen tot puree en roer dit goed door het deeg.
- Tot slot roert u er de gehakte walnoten, de oranjesnippers en de rozijnen door.
- Bekleed nu een cakevorm met vetvrij, beboterd papier en giet er het deeg in.
- Bak de cake ca. 3 uur in een voorverwarmde, matig hete oven.
- Zet een pannetje met water in de oven naast de cake tijdens het bakken.
- Garneer de taart eventueel met slagroom en walnoten, oranjesnippers en bigarreaux (franse vruchtjes).
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook