Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gram kippendij zonder bot
- 2 sjalot
- ½ winterpeen
- 2 tenen knoflook
- 3 cm gember
- 3 el sojasaus
- 2 el vissaus
- 125 gram rijstnoedels
- 2 el olijfolie
- 1 tl kardomon
- 1 tl kurkuma
- 1 tl five spice poeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl sambal oelek of meer naar smaak
- 1 el limoensap
- 5 cl witte wijn
- 10 cl kippenbouillon
- peper
- 1 el sesamolie
- 1 el tomatenpuree
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de knoflook en de sjalotjes.
- Schil de wortel en gember.
- Snijd de wortel in julienne.
- Snijd de gember fijn.
- Snijd de kippendij in blokjes.
- Meng de specerijen in een schaaltje en meng deze goed door elkaar.
- Bak de kipblokjes in de olie en voeg het kruidenmengsel toe.
- Haal de kip uit de pan en bewaar in een schaaltje.
- Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Bak in dezelfde pan nu de wortel, gember, knoflook, sjalotjes en de sambal.
- Laat dit een minuut of 5 zachtjes bakken.
- Doe de kipblokjes terug in de pan.
- Voeg de tomatenpuree, sojasaus, vissaus en wat peper toe.
- Giet de bouillon, limoensap en de wijn toe.
- Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Verdeel de noedels over de borden.
- Verdeel daar de gekruide kip over.
- Besprenkel met de sesamolie.