Gekruide kip met rijstnoedels

Gekruide kip met rijstnoedels

Porties: 2
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram kippendij zonder bot
  • 2 sjalot
  • ½ winterpeen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 3 el sojasaus
  • 2 el vissaus
  • 125 gram rijstnoedels
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl kardomon
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl five spice poeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl sambal oelek of meer naar smaak
  • 1 el limoensap
  • 5 cl witte wijn
  • 10 cl kippenbouillon
  • peper
  • 1 el sesamolie
  • 1 el tomatenpuree

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de knoflook en de sjalotjes.
  • Schil de wortel en gember.
  • Snijd de wortel in julienne.
  • Snijd de gember fijn.
  • Snijd de kippendij in blokjes.
  • Meng de specerijen in een schaaltje en meng deze goed door elkaar.
  • Bak de kipblokjes in de olie en voeg het kruidenmengsel toe.
  • Haal de kip uit de pan en bewaar in een schaaltje.
  • Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak in dezelfde pan nu de wortel, gember, knoflook, sjalotjes en de sambal.
  • Laat dit een minuut of 5 zachtjes bakken.
  • Doe de kipblokjes terug in de pan.
  • Voeg de tomatenpuree, sojasaus, vissaus en wat peper toe.
  • Giet de bouillon, limoensap en de wijn toe.
  • Laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Verdeel de noedels over de borden.
  • Verdeel daar de gekruide kip over.
  • Besprenkel met de sesamolie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Mie