Gele currypasta

mild /Lekker in curry's met vis of kip.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 4 cm gemberwortel geraspte
  • 3 groene chilipepers fijngesneden
  • 1 theelepel kardemompoeder
  • 2 theelepels koenjit gemalen kurkuma
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 dl kokosmelk

Instructies

  • Verhit in een wok 2 eetlepels plantaardige olie en laat hierin 4 cm geraspte gemberwortel en 3 fijngesneden groene chilipepers zachtjes bakken.
  • Voeg 1 theelepel kardemompoeder, 2 theelepels gemalen kurkuma, (koenjit), 1 mespunt kaneelpoeder, 1 mespunt kruidnagelpoeder en 1 theelepel zout toe en laat ± 2 minuten pruttelen.
  • Vermeng de specerijen met 2 dl kokosmelk en verhit de pasta kort.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Curry's
Land van herkomst India