Gele currypasta
mild /Lekker in curry's met vis of kip.
Equipment
Ingrediënten
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 4 cm gemberwortel geraspte
- 3 groene chilipepers fijngesneden
- 1 theelepel kardemompoeder
- 2 theelepels koenjit gemalen kurkuma
- 1 mespunt kaneelpoeder
- 1 mespunt kruidnagelpoeder
- 1 theelepel zout
- 2 dl kokosmelk
Instructies
- Verhit in een wok 2 eetlepels plantaardige olie en laat hierin 4 cm geraspte gemberwortel en 3 fijngesneden groene chilipepers zachtjes bakken.
- Voeg 1 theelepel kardemompoeder, 2 theelepels gemalen kurkuma, (koenjit), 1 mespunt kaneelpoeder, 1 mespunt kruidnagelpoeder en 1 theelepel zout toe en laat ± 2 minuten pruttelen.
- Vermeng de specerijen met 2 dl kokosmelk en verhit de pasta kort.