Gele mie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram maïskipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bloemkool
  • 1 blik maïskorrels á 300 gr
  • 350 gram roerbakmie
  • 4 eetlepels arachideolie
  • ½ theelepel koenjit geelwortelpoeder
  • 1 eetlepel Indiase currypasta of pittige kerriepoeder
  • ½ eetlepel gemberwortel geraspte
  • 1 dl kokosmelk uit een blikje
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 2 eetlepels sesamzaad geroosterd
  • peper zout

Instructies

  • Snijd de kip in reepjes.
  • Pel en snipper het knoflookteentje.
  • Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes.
  • Laat de maïs uitlekken.
  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de kipreepjes bruin.
  • Voeg de knoflook, gemberwortel, currypasta en koenjit toe en roerbak die 2 minuten mee.
  • Voeg de bloemkool toe en roerbak hem 5 minuten meen.
  • Schenk er de kokosmelk en 1/2 dl water bij, verkruimel de bouillontablet erboven en laat alles op laag vuur 5 minuten zachtjes stoven.
  • Schep de mie en de maïs erdoor en verwarm het geheel al omscheppend.
  • Breng op smaak met peper en zout en garneer met de sesamzaadjes.
  • Variatie: Vervang de maïs door 2 in reepjes gesneden gele paprika's en bak die gelijk met de bloemkool mee.

Met een restje mie en een zakje kippensoep krijgt u een lekker gevulde Indiase soep:

  • Bereid de soep volgens de aanwijzingen op de verpakking en warm het restje
  • mie en 1 eetlepel milde currypasta 2 minuten mee.
  • Garneer met grofgeknipt korianderblad.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie