Gemarineerd varkensvlees met groene groenten

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram hamlappen
  • 1 stukje een gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 theelepels honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels sherry
  • 1 eetlepel citroensap of azijn
  • 1 kleine steel prei
  • 1 kleine courgette
  • 100 gram peultjes
  • 2 eetlepels olie
  • allesbinder of maïzena

Instructies

  • Snijd het vlees in repen van ± 2 cm breed.
  • Snipper de gemberwortel en de knoflook en roer ze in een schaaltje met de sambal, de honing, de sojasaus, de cherry en het citroensap of de azijn door elkaar.
  • Laat het vlees hierin afgedekt minstens 1 uur marineren.
  • Snijd de schoongemaakte prei in smalle ringetjes, de courgette in dunne
  • plakjes en de afgehaalde peultjes schuin doormidden.
  • Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak het vlees met de
  • marinade tot het begint te kleuren.
  • Bak de groenten kort mee, leg een deksel op de pan en laat een paar minuten
  • stoven tot de groenten beetgaar zijn.
  • Bind de saus met allesbinder of aangeroerde maïzena.
  • Lekker met rijst of mihoen en kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Roerbakken / Wokken / Varkensvlees