Gemarineerde asperges met garnalen

AllerHande mei 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • zout
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zakje verse basilicum 15 g
  • 1 dl Italiaanse olijfolie extra vierge
  • versgemalen peper
  • 1 zakje rucola sla 30 g
  • 1 bakje Hollandse garnalen 100 g

Instructies

  • Asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden.
  • Houtachtige uiteinden eraf snijden.
  • In aspergepan asperges met kopjes omhoog (of in wijde pan) in kokend water met zout ca. 10 minuten koken.
  • Van vuur af asperges ca. 20 minuten afgedekt laten staan.
  • Intussen limoen schoonboenen en groene schil eraf raspen.
  • Halve limoen uitpersen. Knoflook pellen en hakken.
  • In keukenmachine basilicum, knoflook, 1 eetlepel limoensap en olie tot gladde marinade mengen.
  • Limoenschil erdoor roeren en zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Overdoen in lage ovenschaal.
  • Asperges uit pan nemen, laten uitlekken en in marinade leggen, marinade erover scheppen.
  • Asperges in marinade laten afkoelen, af en toe omwentelen.
  • In zeef garnalen afspoelen en laten uitlekken.
  • Rucola in stukken scheuren en over vier borden verdelen.
  • Asperges uit marinade met kopjes naar één kant op borden leggen.
  • Garnalen erover verdelen.
  • Beetje marinade erover druppelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met ciabatta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Groenten / Lunch / Zeevruchten