Gemarineerde eendenbout
Ingrediënten
- 7 canettes
Voor de marinade:
- 1 fles rode wijn
- ½ sinaasappel geraspte schil er van
- ½ winterwortel in plakken
- 1 knoflook hele bol gepeld
- 1 ui
- 2 à 3 laurierblaadjes
- 10 takjes tijm
- ½ eetlepel(s) peper
Voor de mirepoix:
- ¼ selderieknol in blokjes
- 1 winterwortel in blokjes
- 1 prei
- 2 grote uien in blokjes
Instructies
- Wijn met ingrediënten en eend in de koelkast voor 24 uur.
- Groentenmix aanbraden in olijfolie (10 min) dan in de braadslee.
- Boutjes op de mirepoix, huid naar beneden.
- Marinade een kwartiertje inkoken en dan door een zeef op de eend gieten. (hoeft niet helemaal onder).
- Braadslee metalufolie of deksel afsluiten en in de voorverwarmde oven (190 graden).ca een uur boutjes draaien en nog een half uur tot 3 kwartierzonder folie laten stoven.