Gemarineerde eendenbout

Porties: 7
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 7 canettes

Voor de marinade:

  • 1 fles rode wijn
  • ½ sinaasappel geraspte schil er van
  • ½ winterwortel in plakken
  • 1 knoflook hele bol gepeld
  • 1 ui
  • 2 à 3 laurierblaadjes
  • 10 takjes tijm
  • ½ eetlepel(s) peper

Voor de mirepoix:

  • ¼ selderieknol in blokjes
  • 1 winterwortel in blokjes
  • 1 prei
  • 2 grote uien in blokjes

Instructies

  • Wijn met ingrediënten en eend in de koelkast voor 24 uur.
  • Groentenmix aanbraden in olijfolie (10 min) dan in de braadslee.
  • Boutjes op de mirepoix, huid naar beneden.
  • Marinade een kwartiertje inkoken en dan door een zeef op de eend gieten. (hoeft niet helemaal onder).
  • Braadslee metalufolie of deksel afsluiten en in de voorverwarmde oven (190 graden).ca een uur boutjes draaien en nog een half uur tot 3 kwartierzonder folie laten stoven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte
Land van herkomst Frankrijk