Gemarineerde lamshaasjes met witlof met kaneel en sinaasappel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel gehakte tijm
  • 11/2 dl rode wijn
  • peper & zout
  • 8 lamshaasjes
  • 3 eetlepels olie

Voor het witlof:

  • 8 stronkjes witlof
  • 20 gram roomboter
  • 1 grote sinaasappel
  • kaneel
  • kardemom

Instructies

  • Pel en snipper het sjalotje en de knoflook, meng deze samen met de peterselie en de tijm door de rode wijn en breng op smaak met peper.
  • Leg de schoongemaakte lamshaasjes in een schaal, giet de marinade erover en laat die 20 minuten intrekken.
  • Snijd de stronkjes witlof doormidden en haal de harde kern eruit, maar zorg dat de blaadjes aan de onderkant nog aan elkaar vastzitten.
  • Smelt de roomboter in een pan en bak het witlof hierin.
  • Pers de sinaasappel uit, snijd een stukje schil fijn en doe het sap en de schil bij het witlof.
  • Breng op smaak met zout, peper, kaneel en een beetje kardemom en laat nog even zachtjes door smoren.
  • Neem de lamshaasjes uit de marinade en dep ze droog.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak ze in 3-4 minuten rondom bruin tot ze vanbinnen mooi rosé zijn.
  • Giet de marinade bij het vlees en laat deze even warm worden.
  • Serveer het vlees met het witlof en gebakken aardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees