Gemengde groentecurry met kalkoenfilet

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • wortel paprika, bleekselderij, broccoliroosjes en sperziebonen (samen 350 gr)
  • 250 gram kalkoenfilet
  • zout peper
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels Thaise roerbakolie
  • 2 lente-uitjes
  • 1 klein blikje mini-maïs uitgelekt
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 1 pak roerbakmie
  • 2 eetlepels groene currypasta Patak's
  • 2 dl kokosmelk blik
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 3 eetlepels geraspte kokos

Instructies

  • Snijd de wortel, de paprika en de bleekselderij in stukjes.
  • Snijd de kalkoenfilet in reepjes, bestrooi die met zout en peper en wentel ze door de maïzena.
  • Verhit de olie in een wok of koekenpan, bak de kalkoenreepjes in ± 4 minuten goudbruin en schep ze uit de pan.
  • Snipper het wit van de uitjes en snijd het groen in ringetjes.
  • Fruit het wit ± 2 minuten in de olie, voeg de groenten en de mini-maïs toe en roerbak alles ± 5 minuten.
  • Schenk de wijn erbij en laat het gerecht nog ± 3 minuten garen.
  • Kook de mie 3 minuten en spoel hem koud af.
  • Roer de currypasta en de kokosmelk door de groenten en warm de mie en de kalkoenreepjes mee.
  • Rooster het amandelschaafsel en de kokos in een koekenpan lichtbruin en strooi dit over het gerecht.
  • Garneer met de uiringen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen