Gemengde roerbakschotel met kalkoen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kalkoenfilet
  • zout peper en 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 dikke prei
  • ½ overlangs doormidden gesneden Chinese kool
  • elk 2 eetlepels sojasaus en rijstazijn
  • elk 1/2 eetlepel maïzena en gembersiroop
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 100 gram champignonplakjes
  • 400 gram mihoen
  • 100 gram taugé
  • 2 eetlepels sesamzaad

Instructies

  • Snijd de kalkoenfilet in reepjes en kruid die met zout, peper en gemberpoeder.
  • Snijd de prei in ringen en de Chinese kool in reepjes.
  • Roer een sausje van de sojasaus, rijstazijn, maïzena en gembersiroop.
  • Brengeen pan water aan de kook.
  • Verhit in een wok de zonnebloemolie en bak de kalkoenreepjes hierin omscheppend bruin.
  • Voeg de prei, koolreepjes, knoflook en de champignonplakjes toe en roerbak nog 5 minuten.
  • Leg intussen 400 gr mihoen 2 minuten in het kokende water, giet af en houd hem warm.
  • Voeg aan het roerbakmengsel nog de taugé, het sesamzaad en het sausje toeen laat het geheel in 1 minuut al omscheppend binden.
  • Serveer het gerecht met de mihoen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen / Roerbakken / Wokken