Gemengde salade met bieslookdressing

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • liter Bulgaarse yoghurt
  • 1 theelepel citroensap gezeefd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 polletje bieslook
  • ½ krop ijsbergsla
  • ½ komkommer
  • 2 vleestomaten
  • 1 ui
  • 2 eieren hardgekookte
  • zout
  • Ansjovis filets
  • zwarte olijven
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Roer de yoghurt los met het citroensap, pers de knoflook erboven uit en maak op smaak af met zout en peper.
  • Knip de bieslook fijn en roer die erdoor.
  • Snijd de sla in reepjes.
  • Halveer de geschilde komkommer overlangs, schraap het zaad eruit en snijd hem in halve boogjes.
  • Verwijder de harde kern uit de tomaten en snijd ze in partjes.
  • Snijd de ui in ringen en de eieren in partjes.
  • Meng dit alles luchtig door elkaar, schep er de saus over en garneer met opgerolde ansjovisfilets en olijven en strooi eventueel nog wat extra bieslook over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met Turks brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade