Gepaneerde Konijnerugfilets op Weense Wijze

Porties: 4
Total time 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 konijnenrugfilets
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Bloem
  • 3 eieren
  • Vers broodkruim
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 80 gram boter
  • 8 ansjovisfilets uitgelekt en afgespoeld
  • 24 kappertjes
  • 1 ¼ dl crème fraîche
  • Blaadjes sla voor serveren
  • Aalbessen voor garnering
  • Verse pasta optioneel, als bijgerecht

Instructies

  • Snijd de konijnerugfilets in dunne plakjes (escalopes).
  • Bestrooi met zout, zwarte peper en een beetje bloem.
  • Klop 1 ei los met 1 theelepel water.
  • Haal de plakjes vlees eerst door het losgeklopte ei en daarna door vers broodkruim.
  • Kook 2 eieren hard gedurende ongeveer 7 minuten, hak ze fijn en zet opzij.
  • Verhit boter in een grote koekenpan.
  • Bak de plakjes vlees ongeveer 6 minuten goudbruin, halverwege omdraaien.
  • Leg ze op een schaal.
  • Giet het grootste deel van het bakvet uit de pan.
  • Voeg ansjovis toe met 2 eetlepels water en laat ze op zacht vuur smelten.
  • Voeg kappertjes, fijngehakt ei en peterselie toe.
  • Laat kort sudderen en roer dan de crème fraîche erdoor.
  • Serveer het vlees op een bedje van sla, schep wat saus erover en garneer met aalbessen.
  • Eventueel serveren met verse pasta.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild
Land van herkomst Oostenrijk