Gepaneerde lamskoteletjes met tijm

Porties: 4
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram sjalotjes
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 4 takjes tijm
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 50 gram boter en 12 kleine blokjes boter
  • 2 eetlepels balsamico
  • azijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 300 gram broccoliroosjes
  • 12 lamskoteletjes

Instructies

  • Zet de grill aan.
  • Pel de sjalotjes, halveer ze en snijd ze in dunne plakjes.
  • Hak de olijven grof.
  • Ris de tijm van de takjes en meng hem met het paneermeel.
  • Verhit 25 gr boter in een koekenpan en bak de sjalotjes al roerend in ± 10 minuten lichtbruin.
  • Voeg de olijven toe en blus af met de azijn.
  • Neem de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
  • Blancheer de broccoliroosjes in kokend water met zout.
  • Wrijf de koteletjes in met zout en peper.
  • Verhit 25 gr boter in een koekenpan en bak de koteletjes op hoog vuur aan iedere kant 2 minuten aan.
  • Neem ze uit de pan en leg ze op een bakplaat.
  • Verdeel de sjalotmassa op de koteletjes en leg daarop het tijm-paneermeelmengsel en de boterblokjes.
  • Zet de plaat ± 3 minuten 25 cm onder de voorverwarmde grill tot de korst goudbruin is.
  • Roerbak intussen de broccoliroosjes in het bakvet van de koteletjes en breng ze op
  • smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Lekker met gebakken krieltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland