Geroerbakte zeewolf met hoisinsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g zeewolf
  • 1 courgette in reepjes (½ x ½ x 5 cm)
  • 2 winterwortels in reepjes
  • 1 stengel bleekselderij in reepjes
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 eetlepels olie
  • 1 teen knoflook in plakjes
  • peper
  • zout
  • bloem
  • 2 theelepel aardappelzetmeel aanmaken met ½ dl water
  • 1 theelepel sambal
  • 3 lente-uitjes schuin gesneden

Instructies

  • Zeewolf in gelijke stukken snijden en marineren met peper, zout en azijn (5 minuten).
  • Vis drogen met keukenpapier en door bloem halen; overtollige bloem eraf kloppen.
  • Wok verwarmen met 4 eetlepels olie tot deze licht begint te walmen.
  • Vis voorzichtig toevoegen en goudbruin bakken; uitscheppen en in een zeef laten uitlekken.
  • Knoflook, wortel en bleekselderij 2 minuten wokken, daarna courgette toevoegen en 1 minuut meewokken; sambal toevoegen, even bakken en hoisinsaus erbij.
  • Aangemaakte aardappel- zetmeel toevoegen en roeren tot deze gaat binden.
  • Vis toevoegen en lente-uitjes 1 minuut meeverwarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Op warme schaal serveren met rijst of noedels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Vis