Gerookte zalm met witte chocoladevinaigrette

Gerookte zalm met witte chocoladevinaigrette

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 ml water
  • 50 gram witte chocolade
  • 2 tl mosterd
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 60 ml zonnebloemolie

Salade gerookte zalm

  • olijfolie om in te bakken
  • 65 gram pijnboompitten
  • 1 st appels
  • 40 gram rucola
  • 1 st komkommer
  • 0,5 bosje koriander
  • 200 gram gerookte zalm

Instructies

Vinaigrette

  • Breng in een pan het water en de chocolade aan de kook.
  • Roer tot de chocolade volledig is opgelost in het water.
  • Meng in een kom de mosterd, witte wijnazijn en het chocoladewater.
  • Schenk al kloppend met een garde de zonnebloemolie erbij tot er een mooie gladde vinaigrette ontstaat.
  • Breng de vinaigrette op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Salade gerookte zalm

  • Verhit een scheutje olie in een pan en rooster de pijnboompitten in circa 5 minuten goudbruin.
  • Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in reepjes.
  • Meng in een kom de rucola, appel en de helft van de vinaigrette.
  • Maak met gebruik van de kaasschaaf komkommerlinten.
  • Schil de komkommer rondom tot de zaadlijst. Pluk de koriander.

Serveren

  • Verdeel de salade over borden en drapeer daarop zalm en de komkommerlinten.
  • Besprenkel de zalm met de overgebleven vinaigrette.
  • Verdeel de koriander en de pijnboompitten over de borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Houd je niet van koriander? Gebruik dan dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm