Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 50 ml water
- 50 gram witte chocolade
- 2 tl mosterd
- 20 ml witte wijnazijn
- 60 ml zonnebloemolie
Salade gerookte zalm
- olijfolie om in te bakken
- 65 gram pijnboompitten
- 1 st appels
- 40 gram rucola
- 1 st komkommer
- 0,5 bosje koriander
- 200 gram gerookte zalm
Instructies
Vinaigrette
- Breng in een pan het water en de chocolade aan de kook.
- Roer tot de chocolade volledig is opgelost in het water.
- Meng in een kom de mosterd, witte wijnazijn en het chocoladewater.
- Schenk al kloppend met een garde de zonnebloemolie erbij tot er een mooie gladde vinaigrette ontstaat.
- Breng de vinaigrette op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Salade gerookte zalm
- Verhit een scheutje olie in een pan en rooster de pijnboompitten in circa 5 minuten goudbruin.
- Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in reepjes.
- Meng in een kom de rucola, appel en de helft van de vinaigrette.
- Maak met gebruik van de kaasschaaf komkommerlinten.
- Schil de komkommer rondom tot de zaadlijst. Pluk de koriander.
Serveren
- Verdeel de salade over borden en drapeer daarop zalm en de komkommerlinten.
- Besprenkel de zalm met de overgebleven vinaigrette.
- Verdeel de koriander en de pijnboompitten over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Houd je niet van koriander? Gebruik dan dille.