Geroosterde Rode Bieten Salade met Amandelen en Sinaasappelvinaigrette

Een heerlijke rodebietensalade....net weer even anders.........
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 middelgrote rode bieten gewassen en in vieren gesneden
  • 4 sjalotten gepeld en in vieren gesneden
  • 1 dessertlepel komijnzaadjes
  • Olijfolie

Voor de vinaigrette:

  • 1 eetlepel citroensap gemengd met sinaasappelsap
  • 1 dessertlepel honing
  • 75 ml olijfolie
  • 1 dessertlepel geraspte sinaasappelschil
  • ½ theelepel zout
  • Mespunt versgemalen zwarte peper

Extra:

  • Handjevol blanke amandelen geroosterd
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Instructies

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Bedek een bakplaat met aluminiumfolie, laat de randen daarvan een beetje overhangen.
  • Verspreid de stukken rode biet, sjalot en komijnzaadjes over het midden van de bakplaat.
  • Giet er wat olijfolie overheen, bestrooi met peper en zout, en meng alles goed door elkaar.
  • Laat het geheel ongeveer 45 minuten bakken in de oven tot de rode bieten zacht zijn.

Vinaigrette:

  • Maak ondertussen de vinaigrette in een kom.
  • Klop citroen- en sinaasappelsap, honing, sinaasappelrasp, de helft van de gehakte peterselie, peper en zout door elkaar.
  • Voeg beetje bij beetje olijfolie toe en klop alles goed door elkaar.

Samenvoegen:

  • Voeg de nog hete geroosterde rode bieten en sjalotten toe aan de vinaigrette en meng alles goed.
  • Bestrooi de salade met geroosterde amandelen, de rest van de gehakte peterselie en extra sinaasappelrasp.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke geroosterde rode bietensalade als bijgerecht of als lichte maaltijd. Perfect voor een gezonde en smaakvolle ervaring.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Noten / Salade
Land van herkomst Marokko