Geroosterde zalmfilet met mosterd
AllerHande september 2001
Ingrediënten
Instructies
- In kopje 1 theelepel kurkema, ½ theelepel zout en 1 eetlepel olie door elkaar roeren.
- Zalmfilets hiermee bestrijken en ca. 10 minuten laten marineren.
- Grill voorverwarmen op hoogste stand.
- Rode pepers schoonmaken en fijnhakken.
- Zalmfilets in ovenschaal leggen, ca. 15 cm onder hete grill schuiven en in ca. 5 minuten gaar roosteren.
- In ander kopje rest van kurkema, cayennepeper, komijn en oregano met 2 eetlepels water door elkaar roeren.
- In koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten, kruidenpasta erdoor roeren en enkele seconden bakken tot het gaat geuren.
- Rode peper erdoor scheppen en even mee fruiten.
- Mosterdzaad en ½ dl water erdoor roeren.
- Mengsel over zalmfilets scheppen en filets onder grill nog ca. 2 minuten verwarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met basmatirijst en raita.