Geroosterde zalmfilet met mosterd

AllerHande september 2001
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ eetlepel(s) koenjit gemalen kurkuma
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel djinten gemalen komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 2 eetlepel(s) mosterdzaad gemalen
  • 2 rode pepers
  • 4 zalmfilet à ca. 125 g
  • zout

Instructies

  • In kopje 1 theelepel kurkema, ½ theelepel zout en 1 eetlepel olie door elkaar roeren.
  • Zalmfilets hiermee bestrijken en ca. 10 minuten laten marineren.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Rode pepers schoonmaken en fijnhakken.
  • Zalmfilets in ovenschaal leggen, ca. 15 cm onder hete grill schuiven en in ca. 5 minuten gaar roosteren.
  • In ander kopje rest van kurkema, cayennepeper, komijn en oregano met 2 eetlepels water door elkaar roeren.
  • In koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten, kruidenpasta erdoor roeren en enkele seconden bakken tot het gaat geuren.
  • Rode peper erdoor scheppen en even mee fruiten.
  • Mosterdzaad en ½ dl water erdoor roeren.
  • Mengsel over zalmfilets scheppen en filets onder grill nog ca. 2 minuten verwarmen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met basmatirijst en raita.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zalm
Land van herkomst India