Gestoomde rijst van Conimex

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g rijst
  • ½ l water
  • 1 tl zout

Instructies

  • Breng het water aan de kook.
  • Los het zout in het water op.
  • Voeg de rijst toe aan het water.
  • Roer de rijst goed om.
  • Leg het deksel op de pan.
  • Laat de rijst 8 minuten koken.
  • Breng intussen enkele dl water in de stoompan aan de kook.
  • Giet na de aangegeven tijd het water van de rijst.
  • Doe de rijst in het bovenste deel van de stoompan.
  • Plaats het deel boven het kokende water.
  • Sluit de pan met het deksel.
  • Stoom de rijst in 20-25 minuten gaar.
  • Schep de rijst tijdens het stomen eenmaal om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien de rijst op in een voorverwarmde schaal òf laat de rijst in een vergiet of zeef afkoelen om hem daarna in een nasigerecht te verwerken.
Gekookte of gestoomde rijst kunt u heel goed bewaren.
In de koelkast zo'n 4 dagen; in de vriezer zeker zo'n 2 maanden.
Voor het opwarmen is een rijststomer erg handig, maar een zeef, die u boven een pan kokend water hangt, werkt ook prima.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rijst
Land van herkomst Indonesië