Gestoomde zalm in een jasje van Romeinse sla

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 krop Romeinse sla
  • 4 moten zalm
  • 2 vleestomaten in blokjes (zonder vel)
  • 50 g prei in fijne ringen
  • 1 eetlepel(s) bieslook
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 dl visfonds
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl crème fraîche
  • peper
  • zout
  • 25 g koude boter
  • 1 sjalot
  • bieslook
  • ½ prei groen
  • 2 eetlepels zeezout

Instructies

  • Romeinse sla wassen en dikke nerf eruit halen.
  • Zalm drogen met keukenpapier.
  • Romeinse sla uitleggen, peperen en zouten en hierop de zalm leggen; zalm goed inpakken zodat je geen zalm meer ziet.
  • Water met sjalot, bieslook, prei en zeezout aan de kook brengen; zalm in stoommandje leggen; deksel erop en op kokende pan zetten; laat de zalm 8 à 10 minuten stomen.
  • Sjalot, witte wijn en visfonds tot ½ inkoken; crème fraîche toevoegen en tot ½ inkoken.
  • Koude boter erdoor kloppen, preiringen, tomaatblokjes en bieslook doormengen.
  • Saus op het bord, zalm 1 x doorsnijden en op bord leggen.
  • Serveren met gekookte aardappels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm