Gestoomde zalm in een jasje van Romeinse sla
Gestoomde zalm in een jasje van Romeinse sla
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 1 krop Romeinse sla
- 4 moten zalm
- 2 vleestomaten (in blokjes (zonder vel))
- 50 g prei in fijne ringen
- 1 eetlepel(s) bieslook
- 1 sjalot fijngesneden
- 1 dl visfonds
- 1 dl witte wijn
- 2 dl crème fraîche
- peper
- zout
- 25 g koude boter
- 1 sjalot
- bieslook
- ½ prei (groen)
- 2 eetlepels zeezout
Bereidingswijze:
- Romeinse sla wassen en dikke nerf eruit halen.
- Zalm drogen met keukenpapier.
- Romeinse sla uitleggen, peperen en zouten en hierop de zalm leggen; zalm goed inpakken zodat je geen zalm meer ziet.
- Water met sjalot, bieslook, prei en zeezout aan de kook brengen; zalm in stoommandje leggen; deksel erop en op kokende pan zetten; laat de zalm 8 à 10 minuten stomen.
- Sjalot, witte wijn en visfonds tot ½ inkoken; crème fraîche toevoegen en tot ½ inkoken.
- Koude boter erdoor kloppen, preiringen, tomaatblokjes en bieslook doormengen.
- Saus op het bord, zalm 1 x doorsnijden en op bord leggen.
- Serveren met gekookte aardappels.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook