Gestoomde zalm in een jasje van Romeinse sla

Gestoomde zalm in een jasje van Romeinse sla

Recept categorieën Vis, Zalm
Aantal porties: 2

Van wie is dit recept: Auteur Onbekend
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Romeinse sla wassen en dikke nerf eruit halen.
  • Zalm drogen met keukenpapier.
  • Romeinse sla uitleggen, peperen en zouten en hierop de zalm leggen; zalm goed inpakken zodat je geen zalm meer ziet.
  • Water met sjalot, bieslook, prei en zeezout aan de kook brengen; zalm in stoommandje leggen; deksel erop en op kokende pan zetten; laat de zalm 8 à 10 minuten stomen.
  • Sjalot, witte wijn en visfonds tot ½ inkoken; crème fraîche toevoegen en tot ½ inkoken.
  • Koude boter erdoor kloppen, preiringen, tomaatblokjes en bieslook doormengen.
  • Saus op het bord, zalm 1 x doorsnijden en op bord leggen.
  • Serveren met gekookte aardappels.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept