Verwarm de oven voor op 200°C.
Snipper 2 sjalotjes en 1 teentje knoflook.
Halveer 4 courgettes overlangs en hol ze uit.
Rooster 25 gr amandelen.
meng 300 gr lamsgehakt met 100 gr basmatirijst, de ui en de knoflook en breng op smaak met kaneel, zout en peper.
Vul 4 courgettehelften met het rijst-gehaktmengsel (niet te vol), zet de andere helften erop en leg ze in een ovenschaal.
Schenk er 21/2 dl bouillon over, dek de schaal af en zet hem ± 40 minuten in de oven. Breng de yoghurt met 11/2 eetlepel allesbinder aan de kook en laat ± 1 minuut zachtjes doorkoken.
Schenk de helft van de bouillon uit de ovenschaal.
Schenk het yoghurtmengsel over de courgettes en verwarm het gerecht (zonder folie of deksel) nog 10 minuten in de oven.
Bestrooi de courgettes met de geroosterde amandelen.