Gevulde doperwtentaart

AllerHande februari 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • zout
  • 125 g boter koude of margarine
  • 1 pak doperwten diepvries (300 g)
  • 2 bakje roze garnalen 125 g
  • 1 schaaltje Schotse zalmfilet à ca. 230 g
  • zakje verse Italiaanse kruidenmix
  • 2 pakjes roomkaas met peper à 80 g
  • 3 eieren
  • 1 bekertje slagroom 125 ml
  • peper
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Boven kom bloem en zout zeven.
  • Koude boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door bloem snijden.
  • ½ dl water toevoegen en alles met koude hand tot samenhangende deegbal kneden.
  • Deegbal afgedekt ca. 30 minuten in koelkast laten rusten.
  • Doperwten laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Garnalen wassen en laten uitlekken.
  • Zalm in flinke stukken snijden.
  • Kruiden fijnknippen.
  • Vorm invetten.
  • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
  • Deeg uitrollen tot ronde lap ca. 3 cm groter dan vorm.
  • Vorm hiermee bekleden en opstaande rand vormen die boven vorm uitkomt. Kruiden en doperwten over taartbodem verdelen en bedekken met roomkaas.
  • Garnalen en zalm erover verdelen.
  • In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
  • Over taart schenken.
  • Taart in midden van oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van 1 grote taart kunt u ook 4 kleine taartjes maken. Gebruik hiervoor eenpersoons-quichevormpjes en verdeel alle ingrediënten hierover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Vis / Zalm