Gevulde kalfsrolletjes met komkommersaus en gegrilde tomaten

AllerHande december 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pot gevogeltefond 380 ml
  • 1 komkommer
  • 50 g boter of margarine
  • 4 kalfsrolletjes gevuld met gerookte zalm
  • 8 trostomaten
  • 2 theelepel olijfolie
  • 1 beker crème fraîche 125 ml
  • zout
  • peper
  • 2 takjes basilicum

Instructies

  • In pan fond op hoog vuur tot 1 dl inkoken.
  • Intussen komkommer schillen in lengte doorsnijden, met lepel zaadjes verwijderen en rest in blokjes snijden.
  • Komkommer met fond in keukenmachine pureren.
  • Mengsel boven kom door zeef wrijven.
  • Tot gebruik in koelkast bewaren.
  • In koekenpan boter verhitten en kalfsrolletjes volgens gebruiksaanwijzing gaar bakken.
  • Intussen tomaten wassen en halveren.
  • Grillpan dun inwrijven met olijfolie en tomaten in ca. 5 minuten op snijvlak beetgaar roosteren.
  • Intussen in pan komkommersaus verwarmen.
  • Crème fraîche erdoor roeren.
  • Goed op smaak brengen met zout en peper.
  • Warme saus in midden van vier borden scheppen.
  • Gegrilde tomaatjes in cirkel eromheen leggen.
  • Kalfsrolletjes in midden van saus leggen.
  • Basilicum in reepjes knippen en over saus verdelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met gebakken krieltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees