Gevulde Konijnenbouten met Tijm-Portsaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • Peper en zout
  • 100 gram blauwschimmelkaas
  • 50 gram fijngesneden ham
  • 50 gram fijngehakte walnoten
  • 40 gram boter
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 dl port
  • 2 ½ dl wildfond
  • 1 flinke tak tijm

Instructies

  • Snijd de konijnenbouten op het dikste deel diep in en kruid ze met peper en zout.
  • Vul de inkepingen met een mengsel van romig geroerde blauwe kaas, fijn gesneden ham en gehakte walnoten.
  • Sluit de inkepingen met cocktailprikkers.
  • Bak de konijnenbouten in boter bruin.
  • Voeg de geperste knoflook toe tijdens het bakken.
  • Blus af met de port en voeg vervolgens wildfond en tijm toe.
  • Stoof het geheel afgedekt zachtjes gaar gedurende 50 minuten.
  • Houd de bouten warm, zeef het vocht en laat het tot 2 dl inkoken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gevulde konijnenbouten met tijm-portsaus met pasta voor een heerlijke wildmaaltijd. Als wijnadvies past een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz uitstekend bij dit gerecht. Geniet ervan!

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 28 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst Nederland