Gevulde Portobello’s a la Sandra uit de airfryer

Gevulde Portobello’s a la Sandra uit de airfryer

(voor 2 personen, 2 Portobello’s p.p. Gemaakt in een Philips XL airfryer)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 Portobello's schoongeborsteld
  • 150 gram bacon broodbeleg 4 plakjes apart houden en de rest klein snijden
  • 1 bakje kruidenkaas eventueel light
  • 4 eetlepel(s) Ajvar ik gebruikte de pittige, je kunt ook milde nemen
  • 1 pot geroosterde paprikareepjes 310 gram, uitlekgewicht 180 gram
  • 3 sjalotjes klein gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt)
  • 1 bosje tijm verse klein gehakt
  • 1 eetlepel(s) peterselie gedroogde
  • 8 eetlepel(s) oude kaas geraspt
  • scheutje olie

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  • Verhit de olie in een wok en bak hierin de gesneden bacon (vergeet niet 4 plakjes apart te houden, ongesneden), het uitgeholde champignonvlees, de paprikareepjes, de sjalotjes en de knoflook al roerbakkend een minuut of 5.
  • Voeg de gedroogde peterselie en de verse tijm toe en roerbak dit nog een minuutje mee.
  • Zet het vuur uit en roer de kruidenkaas, de Ajvar en 4 eetlepels geraspte oude kaas er doorheen.
  • Vul de Portobello’s met het mengsel. Als het goed is kun je met deze hoeveelheid precies 4 Portobello’s vullen.
  • Leg een plakje bacon op elke Portobello en doe er een eetlepel kaas op.
  • Druppel een klein beetje olie over de geraspte kaas aan de bovenkant en zet ze in het mandje in de airfryer. In de XL passen er precies 4 in het mandje. Doe de anti-spatdeksel erop.
  • Bak de Portobello’s in 10 minuten af (in de Philips XL, in een ander merk airfryer misschien 5 minuten langer.
  • Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Groenten / Varkensvlees / Vlees