Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Soesendeeg
- 100 gram boter
- 100 gram melk
- 100 gram water
- 4 st eieren
Mousse van foie gras
- 200 gram foie gras
- 200 gram boter
- 300 gram bechamelsaus
- zout peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
Soesjes
- Breng voor het soezenbeslag het water, melk, boter en een snufje zout aan de kook en voeg de bloem toe.
- Gaar de bloem op laag vuur en haal de pan van het vuur.
- Roer er één voor één de eieren door.
- Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit soesjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de soesjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Bechamelsaus
- Verhit de boter in een kleine pan.
- Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut door met een houten lepel totdat je een roux hebt.
- Laat de bloem nu circa 1 minuut garen.
- Deze is gaar zodra deze vet begint te scheiden.
- Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde (bechamel)saus.
- Laat circa 10 minuten zachtjes koken onder continu roeren.
- Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Laat afkoelen
Mousse
- Snijd de foie gras en de boter in stukjes.
- Doe de foie gras, ong 100 gr bechamelsaus en de boter in de keukenmachine, blender of bakje voor de staafmixer.
- Mix de ingrediënten.
- Is de mousse nog te dik voeg dan nog wat bechamelsaus toe.
Afwerken
- Snijd de soesjes doormidden.
- Vul een spuitzak met de mousse.
- Spuit de mousse in de soesjes en dek af met het kapje.
- Garneer eventueel met wat achtergehouden foie gras en deze in staafjes te snijden en in de mousse te steken.