Gevulde soesjes met foie gras

Gevulde soesjes met foie gras

Porties: 10 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Soesendeeg

  • 100 gram boter
  • 100 gram melk
  • 100 gram water
  • 4 st eieren

Mousse van foie gras

Bechamelsaus

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 250 ml melk
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.

Soesjes

  • Breng voor het soezenbeslag het water, melk, boter en een snufje zout aan de kook en voeg de bloem toe.
  • Gaar de bloem op laag vuur en haal de pan van het vuur.
  • Roer er één voor één de eieren door.
  • Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit soesjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de soesjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Bechamelsaus

  • Verhit de boter in een kleine pan.
  • Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut door met een houten lepel totdat je een roux hebt.
  • Laat de bloem nu circa 1 minuut garen.
  • Deze is gaar zodra deze vet begint te scheiden.
  • Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde (bechamel)saus.
  • Laat circa 10 minuten zachtjes koken onder continu roeren.
  • Breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Laat afkoelen

Mousse

  • Snijd de foie gras en de boter in stukjes.
  • Doe de foie gras, ong 100 gr bechamelsaus en de boter in de keukenmachine, blender of bakje voor de staafmixer.
  • Mix de ingrediënten.
  • Is de mousse nog te dik voeg dan nog wat bechamelsaus toe.

Afwerken

  • Snijd de soesjes doormidden.
  • Vul een spuitzak met de mousse.
  • Spuit de mousse in de soesjes en dek af met het kapje.
  • Garneer eventueel met wat achtergehouden foie gras en deze in staafjes te snijden en in de mousse te steken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Eend / Gevogelte / Wild
Land van herkomst Frankrijk