Gevulde tomaten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 grote tomaten
  • zout versgemalen zwarte peper
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 sjalotje
  • 300 gram lamsgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels geknipte koriander
  • 2 dl vleesbouillon

Instructies

  • Snijd het bolle kapje van de tomaten en hol ze uit met behulp van een grapefruitlepeltje.
  • Bestrooi de tomaten van binnen met zout en peper en laat ze omgekeerd uitlekken.
  • Snijd de oesterzwammen kleiner en snipper de sjalotjes.
  • Bak het gehakt rul en voeg de oesterzwamreepjes, de uisnippers, de knoflook uit de pers en de koriander toe.
  • Snijd het tomaatvruchtvlees kleiner, schep dit erbij en laat ± 5 minuten pruttelen, zodat het merendeel van het vocht is verdampt.
  • Maak op smaak met peper en zout en vul de tomaten ermee.
  • Zet ze in een ovenschaal en schenk de bouillon eromheen.
  • Laat ze in een warme oven (175°C) in ± 20 minuten goed warm en gaar worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Lamsvlees / Vlees