Gewokte mie met worstjes en bloemkool
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 blik party knaks ca. 400 g
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer
- Conimex Wok Olie
- 1 zak Conimex Chinese Eiermie
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout) aan de kook.
- Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
- Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
- Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
- Was en verdeel de bloemkool in roosjes.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en roerbak de bloemkoolroosjes 5 minuten.
- Roer er de boemboe en 2 dl water door en laat het geheel 5 minuten pruttelen.
- Schep de mie en de uitgelekte party knaks erdoor en goed laten doorwarmen.
- Schep de gewokte party knaks in diepe borden of kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Kroepoek Naturel op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.Variatietip:
Vervang de bloemkool door broccoli of 800 g gebroken sperzieboontjes.Gebruik in plaats van cocktailworstjes in plakjes gesneden rookworst, uitgebakken spekblokjes of reepjes gerookte kipfilet.