Gewokte mie met worstjes en bloemkool

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 blik party knaks ca. 400 g
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer
  • Conimex Wok Olie
  • 1 zak Conimex Chinese Eiermie

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout) aan de kook.
  • Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
  • Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Was en verdeel de bloemkool in roosjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de bloemkoolroosjes 5 minuten.
  • Roer er de boemboe en 2 dl water door en laat het geheel 5 minuten pruttelen.
  • Schep de mie en de uitgelekte party knaks erdoor en goed laten doorwarmen.
  • Schep de gewokte party knaks in diepe borden of kommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Kroepoek Naturel op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang de bloemkool door broccoli of 800 g gebroken sperzieboontjes.
Gebruik in plaats van cocktailworstjes in plakjes gesneden rookworst, uitgebakken spekblokjes of reepjes gerookte kipfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Mie / Varkensvlees
Land van herkomst Oosters