Glace à la merinque et à chartreuse

ijs met schuim en chartreuse
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) groene chartreuse
  • 4 dl slagroom
  • 200 gram gekonfijte engelwortel
  • enkele druppels groene kleurstof
  • 175 gram poedersuiker
  • 12 schuimpjes
  • 6 ei

Instructies

  • Doe de dooiers met de poedersuiker in een pan en klop tot het licht en schuimig is.
  • Meng er dan goed de chartreuse door.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Voeg enkele druppels groene kleurstof bij het eimengsel.
  • Meng er goed door en werk er de slagroom door.
  • Hak de engelwortel zeer fijn en voeg de helft bij de créme.
  • Doe in een vorm en laat in de vriezer stijf bevriezen.
  • Hou evenveel schuimpjes apart als er eters zijn.
  • Vul een metalen vorm met de helft van het ijs en druk vast aan.
  • Geef hierover de rest van de engelwortel.
  • Breek de rest van de schuimpjes ggrof en deponeer ze op de engelwortel.
  • Vul aan met de rest van het ijs.
  • Zet terug in de vriezer.
  • Omring het ijs voor serveren met de achtergehouden schuimpjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs