Glace au citron

citroenijs
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 4 eierdooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 220 g poedersuiker
  • 3 dl slagroom

Instructies

  • Rasp de gele schil van de schoongemaakte citroen.
  • Hak de rasp fijn.
  • Pers de citroen en zeef het sap.
  • Doe het sap in een pan en voeg er de rasp, 120 g suiker en dooiers bij.
  • Klop dit grondig met de garde en zet de compositie op het vuur en verwarm onder voortdurend roeren tot de crème dikker wordt.
  • Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • Klop de slagroom met de rest van de suiker en de vanillesuiker stijf en roer deze door de koude crème.
  • Doe de crème in een vorm en plaats hem in de vriezer en laat bevriezen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk