Glace aux framboises

frambozenijs
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram frambozen
  • 3 deciliter slagroom
  • 1 eetlepel kirsch
  • 200 gram poedersuiker
  • ½ citroen
  • 2 ei

Instructies

  • Maak de frambozen schoon en druk ze door een zeef en voeg onmiddelijk het sap van de citroen en kirsch toe.
  • Roer er 150 g suiker door.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Breek de eieren en scheid de dooiers van de witten.
  • Klop de eiwitten stijf en zodra ze schuimig beginnen te worden voegn we beetje bij beetje de rest van de suiker toe.
  • Gebruik de dooiers voor een andere bewerking.
  • Werk de slagroom door de vruchtenpuree en daarna de stijfgeslagen eiwitten.
  • Giet in een vorm en vries ze in een vriezer fijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs