Glace aux pêches

perzikenijs
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g perziken
  • 3 dl slagroom
  • 1 eetlepel kirsch
  • 200 g poedersuiker
  • ½ citroen
  • 2 eieren

Instructies

  • Schil de perziken, snij doormidden en verwijder de pitten.
  • Druk ze door een zeef en geef er onmiddelijk het citroensap en kirsch over.
  • Roer er 150 g suiker door.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Scheid de eiwitten van de gelen.(de dooiers worden niet gebruikt)
  • Klop de eiwitten sttijf en zodra ze schuimig beginnen te worden voegen we beetje bij beetje de rest van de suiker toe.
  • Werk de slagroom door de vruchtenpuree en daarna de stijfgeslagen eiwitten.
  • Doe de compositie in een vorm en laat in de vriezer bevriezen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk