Gnocchi met boerenkool

AllerHande januari 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 g boerenkool panklare
  • 50 g walnoten
  • zout
  • 1 pak gnocchi di patate 500 g
  • 150 g Danish blue of andere blauwaderkaas

Instructies

  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In wok olie verhitten.
  • Ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten.
  • Boerenkool erdoor scheppen en al omscheppend laten slinken.
  • Boerenkool ca. 10 minuten laten sudderen, eventueel wat water toevoegen.
  • Walnoten grof hakken.
  • Intussen in pan met ruim kokend water en zout gnocchi ca. 5 minuten koken, tot ze boven komen drijven.
  • Gnocchi in vergiet laten uitlekken.
  • Kaas boven wok verkruimelen en met gnocchi door boerenkool scheppen.
  • Geheel nog ca. 2 minuten doorwarmen.
  • Walnoten over wokschotel strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Vervang voor een meer Hollands getinte wokschotel de gnocchi door beetgaar gekookte krielaardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Noten / Pasta
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch