Gnocchi met broccoli en hazelnoten

Snel te maken
Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 g hazelnoten
  • 600 g broccoli
  • 1 ½ pak gnocchi di patate à 500 g
  • 75 g verse roomkaas met kruiden pakje à 125 g

Instructies

  • Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan op matig vuur lichtbruin roosteren.
  • Op bord laten afkoelen.
  • Broccoli schoonmaken, in roosjes verdelen en stelen in dunne plakjes snijden.
  • In ruim kokend water met zout naar smaak 2 minuten koken.
  • Gnocchi aan broccoli toevoegen en 2 minuten meekoken.
  • Afgieten in vergiet.
  • Pan terug op vuur zetten en hierin roomkaas met 50 ml water al roerend aan de kook brengen.
  • Gnocchi met broccoli, 3/4 van hazelnoten en naar smaak royaal peper toevoegen.
  • Gnocchi in 4 diepe borden scheppen.
  • Rest hazelnoten erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Noten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch