Gobi aloo

Aloo gobi is een vegetarisch gerecht van het Indiase subcontinent gemaakt met aardappelen, bloemkool en Indiase kruiden.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 aardappels middelgrote
  • 1 bloemkool middelgrote
  • 5 eetlepel(s) olie
  • ½ theelepel zwart mosterdzaad
  • ½ theelepel komijnzaadjes
  • 14 fenegriekzaadjes
  • rode chilipepers gedroogde /grof gesneden
  • 1 middelgrote ui grof gesnipperd
  • 1 verse groene chilipeper grof gesneden
  • ½ theelepel kurkuma gemalen
  • ½ theelepel komijn gemalen
  • 1 theelepel koriander gemalen
  • theelepel zout
  • 1 eetlepel(s) korianderblaadjes gehakte

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil en laat ze afkoelen.
  • Na het koken kunt u de aardappelen 2-3 dagen in de koelkast bewaren.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 5 bij 5 cm.
  • Blancheer de bloemkool 2 minuten in kokend water.
  • Vooral niet te lang, want de bloemkool moet stevig blijven.
  • Laat hem afkoelen en verdeel hem in roosjes van 1¼cm doorsnee.
  • Verhit de olie in een ruime, ondiepe, gietijzeren pan op half vuur.
  • Voeg de mosterdzaadjes toe en doe er, zodra ze beginnen te springen, het komijnzaad en de fenegriekzaadjes bij.
  • Voeg even later de rode chilipeper toe.
  • Voeg de ui en de groene chilipeper toe en roerbak tot de ui goudbruin is (8-10 minuten).
  • Voeg de bloemkool toe en zet het vuur laag.
  • Leg het deksel op de pan en laat 6-8 minuten zacht koken.
  • Voeg de aardappelen, kurkuma, komijn, koriander en zout toe en schep voorzichtig om tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • Leg het deksel op de pan en smoor tot de aardappelen door en door warm zijn (6-8 minuten).
  • Roer de korianderblaadjes erdoor en neem de pan van het vuur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:

Voeg tegelijk met de bloemkool 100 gr doperwten uit de diepvries toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst India