Gobi aloo
Aloo gobi is een vegetarisch gerecht van het Indiase subcontinent gemaakt met aardappelen, bloemkool en Indiase kruiden.
Ingrediënten
- 3 aardappels middelgrote
- 1 bloemkool middelgrote
- 5 eetlepel(s) olie
- ½ theelepel zwart mosterdzaad
- ½ theelepel komijnzaadjes
- 14 fenegriekzaadjes
- 1½ rode chilipepers gedroogde /grof gesneden
- 1 middelgrote ui grof gesnipperd
- 1 verse groene chilipeper grof gesneden
- ½ theelepel kurkuma gemalen
- ½ theelepel komijn gemalen
- 1 theelepel koriander gemalen
- 1¼ theelepel zout
- 1 eetlepel(s) korianderblaadjes gehakte
Instructies
- Kook de aardappelen in de schil en laat ze afkoelen.
- Na het koken kunt u de aardappelen 2-3 dagen in de koelkast bewaren.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 5 bij 5 cm.
- Blancheer de bloemkool 2 minuten in kokend water.
- Vooral niet te lang, want de bloemkool moet stevig blijven.
- Laat hem afkoelen en verdeel hem in roosjes van 1¼cm doorsnee.
- Verhit de olie in een ruime, ondiepe, gietijzeren pan op half vuur.
- Voeg de mosterdzaadjes toe en doe er, zodra ze beginnen te springen, het komijnzaad en de fenegriekzaadjes bij.
- Voeg even later de rode chilipeper toe.
- Voeg de ui en de groene chilipeper toe en roerbak tot de ui goudbruin is (8-10 minuten).
- Voeg de bloemkool toe en zet het vuur laag.
- Leg het deksel op de pan en laat 6-8 minuten zacht koken.
- Voeg de aardappelen, kurkuma, komijn, koriander en zout toe en schep voorzichtig om tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Leg het deksel op de pan en smoor tot de aardappelen door en door warm zijn (6-8 minuten).
- Roer de korianderblaadjes erdoor en neem de pan van het vuur.