Goulash a la Sandra uit de slowcooker

Goulash a la Sandra uit de slowcooker

Gemaakt in een 6 liter Crockpot, voor 6 personen.
Voor mensen die Weight Watchers doen, het is 6 punten per persoon gebaseerd op 6 porties.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 gram Iers runderbraadlap magere in blokjes
  • 600 gram hamlappen in blokjes
  • 150 gram bacon broodbeleg, klein gesneden
  • 1 pakje tomaat 330 ml
  • 1 prei in halve maantjes gesneden
  • 4 paprika kleur naar keus, in blokjes gesneden
  • 1 winterpeen 200 gram, in halve maantjes gesneden
  • 2 grote ui grof gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook in plakjes gesneden
  • 2 rode peper klein gesneden
  • 4 blaadjes laurier in een kruidenbol
  • 8 kruidnagel in een kruidenbol
  • 1 bosje tijm in kruidenbol
  • 1 eetlepel(s) karwijzaad
  • 1 eetlepel(s) Paprikapoeder
  • 1 cayennepeper
  • 70 gram tomatenpuree
  • 3 kleine maggiblokjes verkruimeld
  • 100 ml rode wijn
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel(s) becel light

Instructies

  • Bestrooi de blokjes rundvlees hamlap met peper,zout en bloem. (Ik doe het altijd in een plastic zak, zout, peper en bloem erbij, goed schudden, je hebt weinig troep en al je vlees zit goed in de bloem.
  • Doe de kruiden in de kruidenbol.
  • Fruit in de becel de bacon, ui, rode peper, knoflook en de prei een minuut of 5. (dit kan in de uitneembare pan als die op het gas mag, anders moet je het later in de slowcooker overgooien).
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut of 2 op hoog vuur mee.
  • Blus af met de rode wij en voeg het vlees toe. Roerbak dat op hoog vuur een minuut of 5 mee.
  • Zet de uitneembare pan terug in de houder (of gooi het nu over in de slowcooker) en meng met de gezeefde tomaat, de wortel, paprika, karwijzaad, maggiblokjes en de cayennepeper.
  • Roer goed door elkaar en doe de kruidenbol (waar de tijm, de kruidnagels en de laurierblaadjes in zitten).tussen het vlees.
  • Zet de slowcooker 8 uur op low. Haal na 7,5 uur de deksel eraf en laat het laatste half uurtje zonder deksel indikken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met gekookte aardappels of rijst. Die punten moet je er zelf nog bij tellen, dat ligt aan de hoeveelheid die je eet. Als je er 200 gram aardappels per persoon of 100 gram (gekookt gewogen= 40 gram ongekookt) rijst erbij eet, komt er 4 punten per persoon bij. Dan is de complete maaltijd dus 10 punten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Slowcooker / Vlees