Granita di fragole

Aardbeienwaterijs
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 1 dl water
  • 80 gram suiker
  • 60 gram druivesuiker
  • 4 theelepels citroensap

Instructies

  • Kook het water met de suiker, de druivesuiker en het citroensap 4 minuten en
  • laat de siroop afkoelen.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pureer ze.
  • Vermeng de siroop met de vruchtenpuree.
  • Doe het ijsmengsel in een metalen schaal en zet die in de vriezer.
  • Schraap na 20 minuten de ijskristallen van de wanden en schep ze naar het midden. Herhaal dit elke 20 minuten. Na 2-3 uur is het ijs bevroren.
  • U kunt het ijsmengsel kan ook in een ijsmachine draaien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs
Land van herkomst Italië