Grenadins de veau a l' Italienne

Italiaanse kalfsbiefstukje
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 biefstuk
  • 80 gram boter
  • 10 gram bloem
  • 200 gram champignons
  • 4 sjalotjes
  • 1 plak gekookte ham (5mm)
  • 1 sinaasappel
  • 0,5 citroen
  • 1 deciliter witte vermouth
  • paprikapoeder
  • oregano
  • peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Bestrooi de biefstukjes met zout en peper, strooi er oregano over en wrijf het erin.
  • Was de sinaasappel en haal er met de sambaltrekker de schil af en hak die fijn.
  • Laat ze in een pannetje water 5 minuten koken en giet ze af.
  • Snij de dikke plak ham in kleine brunoise, maak de champignons schoon en ciseleer ze.
  • Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Smelt wat boter in een pan voeg er de biefstukjes en de sjalotjes bij.
  • Laat de biefstukjes aan beide zijden bruin sauteren.
  • Zet het vuur laag en de deksel op de pan en laat nog 30 minuten zachtjes smoren.
  • Was wat peterselie en hak die fijn, pers de sinaasappel en de halve citroen uit.
  • Houd 10 gram boter apart, smelt de rest in een pannetje en sauteer hierin de champignons.
  • Maak van de apartgehouden boter en de bloem een beurre manie door ze te kneden.
  • Haal de biefstukjes uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde schaal.
  • Deglaseer het braadvocht met sinaasappelsap, een beetje citroensap, de vermouth en de sinaasappelschil.
  • Schraap goed over de bodem en breng de saus aan de kook.
  • Voeg er dan de champignons bij, de ham en wat paprikapoeder.
  • Bind de saus met de beurre manie. Laat alles 5 minuten zachtjes warmen.
  • Schenk de saus over het vlees en strooi er peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk / Italië