Grenadins de veau à l'Italienne

Italiaanse kalfsbiefstukjes
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfsbiefstukjes
  • 80 g boter
  • 1 sinaasappel
  • ½ citroen
  • 1 dl witte vermouth
  • 10 g bloem
  • 1 plak gekookte ham 5mm
  • 200 g champignons
  • paprikapoeder
  • 4 sjalotjes
  • oregano
  • peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Bestrooi de biefstukjes met zout en peper.
  • Strooi er oregano over en wrijf het erin.
  • Was de sinaasappel en haal er met de sambaltrekker de schil af.
  • Hak die fijn.
  • Laat ze in een pannetje met water 5 minuten koken en giet ze af.
  • Snij de dikke plak ham in kleine brunoise.
  • Maak de champignons schoon en ciseleer ze.
  • Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Smelt 40 g boter in een pan en voeg er de biefstukjes en de sjalot bij.
  • Laat de biefstukjes aan beide kanten bruin sauteren.
  • Zet het vuur laag en de deksel op de pan en laat nog 30 minuten zachtjes smoren.
  • Was wat peterselie en hak die fijn.
  • Pers de sinaasappel en de halve citroen uit.
  • Houd 10 g boter apart, smelt de rest in een pannetje en sauteer hier de champignons in.
  • Maak van de apartgehouden boter en de bloem een beurre manié door ze te kneden.
  • Haal de biefstukjes uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde dienschaal.
  • Deglaseer het braadvocht met sinaasappelsap, een beetje citroensap, de vermouth, en de sinaasappelschil, schraap goed over de bodem en breng de saus aan de kook.
  • Voeg er dan de champignons bij, de ham en wat paprikapoeder.
  • Bind de saus met de beurre manié.
  • Laat zachtjes 5 minuten warmen.
  • Schenk de saus over het vlees en strooi er peterselie over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Italië