Griekse komkommer soep

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 3 eetlepel(s) walnotenolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 teen knoflook geperst
  • 0,25 liter griekse yoghurt
  • 100 gram walnoten grof gehakt
  • 3 eetlepel(s) dille grof gehakt
  • 0,25 liter getrokken kippebouillon of groentebouillon koud geworden

Instructies

  • Schil de komkommers en snijd in stukken.
  • Doe de komkommers in de blender en voeg yoghurt, bouillon, walnotenolie,
  • dille, knoflook en zout en peper toe.
  • Pureer dit ongeveer 30 seconden.
  • Zet de blender uit en proef!
  • Eventueel zout en/of peper toevoegen.
  • Voeg ook de walnoten toe.
  • Mix nog een aantal seconden.
  • Doe de inhoud van uw blender in een kom of schaal en laat deze minimaal 4 uur in uw koelkast staan.
  • Deze soep wordt koud gegeten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch