Griekse stoofschotel

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak meergranenrijst 325 gr.
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 200 gram sperziebonen zeer fijn. diepvries/pot pak a 425 gr.
  • 1 blik gepelde tomaten 400 gr.
  • 1 eetlepel(s) gedroogde oregano
  • 2 schaaltjes Griekse burger tivall
  • zout
  • peper

Instructies

  • Koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Uien en knoflook pellen en snipperen.
  • In wok 2 el. oloe verhitten.
  • ui en knoflook ca. 2 min fruiten.
  • Sperziebonen, tomaten en oregano toevoegen ca. 8 min. zachtjes stoven.
  • Intussen koekenpan rest van de olie verhitten.
  • Burgers op matig vuur ca. 4 min. onder af en toe keren bakken.
  • Stoofschotel op smaak brengen met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Burgers serveren met rijst en stoofschotel.

Voedingswaarden

Calories: 710 kcal | koolhydraten: 83 g | Protein: 18 g | Vet: 34 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch