Groene asperges uit de wok

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 groene asperges
  • 3 sjalotjes
  • 16 grote garnalen
  • 1 mango
  • 3 eetlepel(s) roerbakolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 2 eetlepel(s) wijnazijn
  • 3 eetlepel(s) gevogeltefond
  • zout peper

Instructies

  • Snijd de asperges in stukken van 5 cm en de sjalotjes in halve ringen.
  • Pel de garnalen en verwijder de rugader.
  • Snijd de mango van de pit, schil hem en snijd hem in repen.
  • Roerbak in een wok in de olie de asperges kort, voeg de sjalotjes toe en roerbak 5 minuten.
  • Voeg de garnalen toe, pers er de knoflook boven uit en bak alles al omscheppend kort.
  • Voeg de mangoreepjes toe, evenals de bruine suiker, de wijnazijn, het gevogeltefond en flink wat zout en peper en laat het geheel nog 5 minuten pruttelen.
  • Serveer met pandanrijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Roerbakken / Wokken