Groene curry met ui

Groene curry met ui

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 300 gram basmatirijst
  • 2 uien sjalotten
  • 120 gram kroepoek
  • 4 eieren
  • 400 gram kipfilet
  • 2 eetlepel(s) groene currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 takjes koriander

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de kip in blokjes, snijd de ui fijn en de bloemkool in roosjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan of hapjespan en bak de currypasta één minuut op laag vuur.
  • Bak de kipfilet in vijf minuten lichtbruin, schep af en toe om.
  • Voeg de ui en de bloemkool toe en roerbak op een wat hoger vuur twee minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk toe, roer goed door en breng het geheel op laag vuur aan de kook.
  • Laat dit vervolgens 10-15 minuten garen.
  • Bak ondertussen de eieren in een koekenpan met boter.
  • Breng de curry op smaak met peper en zout, verdeel de rijst over vier diepe borden.
  • Serveer de rijst met de curry en bestrooi met koriander.
  • Eitje ernaast en je hebt een heerlijk gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Rijst