Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 300 gram basmatirijst
- 2 uien sjalotten
- 120 gram kroepoek
- 4 eieren
- 400 gram kipfilet
- 2 eetlepel(s) groene currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 4 takjes koriander
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kip in blokjes, snijd de ui fijn en de bloemkool in roosjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan of hapjespan en bak de currypasta één minuut op laag vuur.
- Bak de kipfilet in vijf minuten lichtbruin, schep af en toe om.
- Voeg de ui en de bloemkool toe en roerbak op een wat hoger vuur twee minuten mee.
- Voeg de kokosmelk toe, roer goed door en breng het geheel op laag vuur aan de kook.
- Laat dit vervolgens 10-15 minuten garen.
- Bak ondertussen de eieren in een koekenpan met boter.
- Breng de curry op smaak met peper en zout, verdeel de rijst over vier diepe borden.
- Serveer de rijst met de curry en bestrooi met koriander.
- Eitje ernaast en je hebt een heerlijk gerecht.