Groentecurry met yoghurt
Ingrediënten
- 200 g basmati rijst
- 100 g sperziebonen
- 100 g champignons
- 100 g worteltjes
- 200 g bloemkoolroosjes
- 180 g tofu reepjes pittig gekruid
- 2 eetlepel zonnebloemolie
- ½ eetlepel kerriepoeder
- zout
- cayennepeper
- 1 deciliter water
- 1 bakje Griekse yoghurt 150 g, op kamertemperatuur
Instructies
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de sperziebonen in stukjes, de champignons in vieren en de worteltjes in plakjes.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de tofu reepjes met de kerriepoeder 1 minuut.
- Voeg de groenten toe en bak dit nog 2 minuten.
- Giet het water erbij en verhit al roerende tot het water is verdampt.
- Voeg naar smaak zout en cayennepeper toe.
- Roer op het laatst de yoghurt erdoor en serveer direct met de rijst.