Groentecurry met yoghurt

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g basmati rijst
  • 100 g sperziebonen
  • 100 g champignons
  • 100 g worteltjes
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 180 g tofu reepjes pittig gekruid
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • zout
  • cayennepeper
  • 1 deciliter water
  • 1 bakje Griekse yoghurt 150 g, op kamertemperatuur

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de sperziebonen in stukjes, de champignons in vieren en de worteltjes in plakjes.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de tofu reepjes met de kerriepoeder 1 minuut.
  • Voeg de groenten toe en bak dit nog 2 minuten.
  • Giet het water erbij en verhit al roerende tot het water is verdampt.
  • Voeg naar smaak zout en cayennepeper toe.
  • Roer op het laatst de yoghurt erdoor en serveer direct met de rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Sneltip:

neem grof gesneden wokgroenten.

Lighttip:

verlaag de hoeveelheid yoghurt tot 100 g.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch