Haas in roomsaus
Ingrediënten
voor de marinade
- ¼ l rode wijn
- ¼ l water
- 1 eetlepel azijn
- 1 ui gesnipperde
- dilletakjes flink wat en peterselietakjes
- 6 jeneverbessen
- 6 versgemalen zwarte peper gekneusde
Voor het vlees en de saus:
eventueel:
- een scheut cognac
Instructies
- Kook de ingrediënten voor de marinade toegedekt een kwartiertje en laat afkoelen.
- Laat de bouten hierin 24 uur marineren.
- Neem het vlees uit de marinade en droog het goed af.
- Kook de marinade tot¼ l in en zeef hem.
- Bestrooi het vlees met peper en zout en bestrijk het met wat crème fraîche.
- Rol beide bouten in een plak bacon, bind ze met keukengaren vast en bak ze op matig vuur in de hete boter rondom lichtbruin.
- Neem ze uit de pan.
- Leg de gesnipperde ui erin en fruit die in de braadboter glazig.
- Bestrooi met bloem en roer tot het wit weg is.
- Leg het vlees terug in de pan.
- Voeg al roerend de marinade met de crème fraîche toe en stoof onder deksel een uur en een kwartier.
- Laat naar genoegen opnieuw inkoken.
- Schenk er op het allerlaatst, naar het voorbeeld van een Rus uit de Baltische landen, een scheut cognac door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Hierbij glad gekookte aardappel, warme bietjes, sperziebonen en vossebessencompote.
Apart erbij een schaaltje met geraspte mierikswortel.
Apart erbij een schaaltje met geraspte mierikswortel.