Haas met speculaas

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 dunne prei
  • 1 kleine winterwortel 180 g
  • 125 g champignons
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel tijm
  • 3 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 300 ml rode wijn
  • 2 hazen achterbouten (700 g)
  • 50 g boter
  • eetlepel(s) tomatenpuree
  • 250 ml wildfond
  • 3 speculaasjes
  • zout
  • peper

Instructies

  • Maak eerst de marinade.
  • Pel en snipper de ui fijn.
  • Maak de prei schoon en snij in ringen.
  • Maak de winterwortel schoon en snij in blokjes.
  • Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
  • Snij het ontbijtspek in reepjes.
  • Steek de kruidnagel in de laurierblaadjes.
  • Roer in een grote kom de ui, prei, wortel, laurierbladjes, laurier, tijm, azijn en wijn door elkaar tot een marinade.
  • Laat hierin de bouten 8 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  • Neem de bouten uit de marinade (bewaar de marinade) en dep het vlees droog.
  • Verhit de boter in een pan en bak hierin de spekjes uit en voeg de bouten toe en bak deze rondom goudbruin.
  • Voeg de champignons toe en bak deze kort mee.
  • Voeg de marinade, fond en verkruimelde speculaasjes aan de bouten toe en laat het vlees hierin 1½ tot 2 uur stoven.
  • Verwijder de laurierbladjes met de kruidnagels en breng op smaak met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild