Haricots verts à la Hongroise

Hongaarse sperzieboontjes
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g haricots verts
  • 1 potje yoghurt
  • paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • bieslook fijngehakt
  • 3 eetlepels slagroom
  • 150 g gekookte ham

Instructies

  • Maak de haricots verts schoon en haal ze af.
  • Breng een grote pan water aan de kook.
  • Gef hierin de haricots verts zonder dat het water van de kook raakt.
  • Kook ze 12 à 14 minuten.
  • Snij de ham in blokjes.
  • Giet de boontje af en meng er de ham door.
  • Geef een kleine eetlepel paprikapoeder bij de slagroom.
  • Meng het en schenk het over de boontjes.
  • Verwarm nu weer enkele minuten.
  • Schenk er dan de yoghurt over en meng deze er op het vuur snel door.
  • Schenk het mengsel in een voorverwarmde schaal en bestrooi met de bieslook en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Hongarije