Havermoutrepen

Deze havermoutrepen zijn een geweldig tussendoortje of snack voor onderweg.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 120 gram boter
  • 125 gram appelstroop
  • 225 gram havermout
  • 100 gram noten bijv. amandelen, walnoten, pistachenoten, grof gehakt
  • 12 gedroogde abrikozen in stukjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170-180 graden Celsius.
  • Smelt de boter en appelstroop in een pan op laag vuur.
  • Meng in een kom de havermout, gehakte noten en gedroogde abrikozen.
  • Zodra de boter en stroop gesmolten zijn, haal je het van het vuur en meng je het goed door het havermoutmengsel.
  • Bekleed de bodem van een cakevorm met bakpapier dat over de randen valt.
  • Giet het mengsel in de cakevorm en druk het stevig aan met de bolle kant van een lepel tot het ongeveer anderhalve centimeter dik is.
  • Bak gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de havermoutplak een goudbruine kleur heeft.
  • Haal de cakevorm uit de oven, trek voorzichtig het bakpapier eruit samen met de havermoutplak en leg het op een rooster om gedurende 2 uur af te koelen.
  • Snijd de afgekoelde plak in repen en bewaar ze in een luchtdichte plastic bak.

Voedingswaarden

Calories: 330 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 6 g | Vet: 17 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Noten / Tussendoortje
Land van herkomst Nederland