Hazelnootcake

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gr boter of margarine
  • 200 gr suiker
  • 4 eieren
  • 125 gr maïzena
  • 125 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el cacao
  • 150 gr gemalen hazelnoten
  • 200 gr poedersuiker
  • 3 el water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
  • Roer de boter zacht en doe er afwisselend suiker en eieren door.
  • Vermeng bloem, maïzena, bakpoeder en cacao goed en roer dit door de boter.
  • Schep er daarna de fijngehakte hazelnoten door en giet het deeg in een goed ingevette cakevorm.
  • Bak de cake 70-80 minuten en laat de cake goed afkoelen.
  • Roer een glazuur van poedersuiker met het water en bestrijk er de cake mee
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Noten
Land van herkomst Nederland